Sitemap  |  Verzend Ticket  |  Contact
header - Breunesse ICT
Computer problemen? - Afspraak maken klik hier!

Wat is glasvezel techniek?

Glasvezel -of fiber- is een zeer dunne vezel gemaakt van glas, die gebruikt kan worden om signalen betrouwbaar over grote afstanden te transporteren. Deze vezels gebruikt men in de telecommunicatie. Glasvezels bezitten een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele metalen bekabeling; de signaaloverdracht is snel, betrouwbaar, en de bandbreedte is groot. Daarnaast zijn de kosten van een glasvezelnetwerk relatief laag.

Een glasvezel kabel bestaat uit drie onderdelen: de kern, de bekleding en de buffer coating. De kern is gemaakt van zeer zuiver buigzaam glas. De kern dient als kanaal voor de overdracht van lichtsignalen. Zowel de kern als de bekleding zorgen ervoor dat het lichtsignaal als het ware in de vezel blijft. De buffer coating is een kunststof bescherming die de kabel isoleert van de externe wereld.

Vanwege de brekingsindex van het gebruikte materiaal, zal het lichtsignaal niet kunnen ontsnappen aan de rand van een kabel, maar door reflectie's een weg kiezen door de kabel. Voorwaarde voor een goede signaaloverdracht is dat het licht onder de juiste hoek ingestraald moet worden. Is de hoek te groot, dan zal het licht niet gereflecteerd worden, maar kunnen ontsnappen (hetgeen signaalverlies betekent).

Glasvezels bezitten een aantal gunstige eigenschappen voor het transport van signalen:

  • Snelheid van signaaloverdracht is hoog
  • Ongevoeligheid voor storing van buitenaf (interferentie) zoals door EM-energie
  • Relatief lage kosten van een glasvezelnetwerk
  • Gunstige bandbreedte


COMPUTER PROBLEMEN?

Maak direct een afspraak!
We nemen, voor de details van de afspraak, contact met u op.


Laatste project:

BosBox is een bedrijf in Eemnes waar zowel zakelijk als particuliere klanten opslagruimte kunnen huren.